Tandvårdsrädsla

 

tandvårdsrädsla

Många människor tycker det är obehagligt att gå till tandläkaren. Det kan vara endast obehag men vissa har även en uttalad tandvårdsrädsla.

Varför är det så, frågar sig många? Jo, idag är människorna mer vana att kontrollera och styra sina liv själva. När man väl kommer till en tandvårdsmottagning och lägger sig i tandläkarstolen känner man att denna kontroll förloras och man känner sig mer utsatt. Detta leder självklart till ett obehag.

Vi på DentOn Tandvård är mycket välmedvetna om detta och gör allt för att få det så obehagligt som möjligt. Från att skapa en lugn, harmonisk och mera hemtrevlig miljö i receptionen och väntrummet till att bemöta patienten med respekt och visa förståelse för de olika obehag som man känner i denna specifika miljö. Vi tycker att även vuxna patienter ska förtjäna att få bedövningssalva innan själva sticket vid bedövning. Dessutom har vi hörlurar som man kan lyssna på skön musik om man vill koppla bort oss eller så vill man kanske att vi berättar hela tiden vad vi gör. På det sättet känns att man fortfarande har kontrollen och är delaktig i det som sker i munnen.

Vi har mångårig erfarenhet även av patienter med uttalad tandvårdsrädsla, där vi först fastställer vad som är mest obehagligt och vi kan göra för att minska det obehaget i det enskilda fallet. Alla är vi olika och har olika fobier och önskemål hur vi vill bli behandlade, detta försöker vi åstadkomma.

Kom ihåg! Skjut inte på ditt tandläkarbesök! Även om det känns jobbigt för stunden så känns det 100 gånger bättre efteråt. Ju längre tid går desto mer behöver du göra, men bättre sent än aldrig!

 

Här är några ord som våra tandvårdsrädda patienter har sagt om oss:

  • ”Första besöket hos Denton och fick ett trevligt bemötande. Mysig ljus lokal utan att kännas för sjukhusaktig. Är personligen en aning skraj för tandläkarbesöket men personalen var lugn och förklarade vad hon gjorde och besöket var över utan några bekymmer. Rekommenderas!”
  • ”Professionellt bemötande med extra omsorg för oss som inte tycker att tandläkarbesök är höjdpunkten i ens vardag! Ny fräsch mottagning där man direkt känner sig välkommen.”
  • ”Har haft tandläkarskräck sedan tonåren, det i sin tur gjorde att jag misskötte mina tänder under många år, jag sköt upp problemen. För inte så länge sedan fick jag tips om Denton Tandvård och testade =) det ångrar jag inte en sekund!!! Jag har tagit tag i mina tänder och reparerat några och bytt ut de flesta, jag har fått ett otroligt fint leende som jag inte behöver dölja längre me de gamla tänderna. Det varit inte så farligt som jag trodde, iallafall inte hos Denton där de har stor förståelse för skräck och fobier. 1000 tack för att Ni finns!”

Välkommen till oss, vi tar väl hand om dig!