Behandlingar

Få en översikt över alla våra behandlingar. Du kan läsa mer om respektive behandling genom att klicka på läs mer. 

tandundersökning solna

För att rätt kunna bedöma hur ditt tandstatus ser ut och vilket vårdbehov du har, måste man göra en undersökning. Vi är alltid noggranna vid undersökningar och tar god tid på oss för att göra rätt bedömning och sätta rätt diagnos.

lagning

Lagningar eller tandfyllningar görs när man ska fylla igen hål som uppstår av karies. Karies är en utav sjukdomarna som påverkar tänderna negativt samt orsakar nedbrytning av emaljen, det yttre skyddande tandlagret, börjar sönderfalla.

aligner skenor

Med Inman Aligner kan vi korrigera dina sneda framtänder på bara 6-16 veckor, så att du får ett smile du alltid önskat! Inman Aligner är den nästan osynliga och avtagbara konstruktionen. Vi är certifierade för att behandla…

behandling tandlossning

Tandlossning (parodontit) drabbar, till skillnad från karies som drabbar tanden; tandkött och tändernas fäste. Även här spelar flera faktorer en roll: saliven (munhålebakterier, pH), produktion av kalksalter i saliven (sk. tandsten).

Tandvård

Rotfyllning är, som ordet säger självt, en behandling av tandens rot, som innebär att den dåliga nerven i tanden måste avlägsnas, tandroten rengöras av bakterier och fyllas med tät gummi massa. När måste rotfyllning göras?

protes

När tänderna har lagats flera gånger om eller när tänderna har dragits ut pga. olika sjukdomar som inte går att reparera så uppstår det svårigheter att bara ersätta med plast material utan andra behandlingar är nödvändiga.

tandimplantat modell

Idag har tekniken gått så pass framåt att man kan ersätta förlorade tänder med s.k. tandimplantat. Det är tack vare professor Per-Ingvar Brånemark, som kom underfund med att man kan inoperera titanskruvar i benet…

bettskena 5

Idag, när vi lever i ett mycket stressat samhälle, bearbetar vi människor dagliga händelser på olika sätt. Vissa utav oss, bearbetar på natten genom tandgnissling eller tandpressning. När resten av kroppen vilar der sömnen…

tandblekning solna

Missfärgade tänder, skador från fluor samt andra emaljskador kan ibland åtgärdas lätt: endast med tandblekning. Det är mindre omfattande, mer ekonomiskt och lättare…

hur gör vi

Många människor tycker det är obehagligt att gå till tandläkaren. Det kan vara endast obehag men vissa har även en uttalad tandvårdsrädsla. Varför är det så, frågar sig många?