Tandvårdsrädsla

Tandvårdsrädsla är mer vanlig än vad många tror. Vi på DentOn Tandvård möter dagligen människor som tycker att det är obehagligt att gå till tandläkaren. Det kan vara endast obehag men vissa har även en uttalad tandvårdsrädsla.

Vi finns här för dig

När du kommer till vår klinik i Solna, Ulriksdal, förstår du varför vi kan ta så väl hand om dig.

Varför finns tandvårdsrädsla, frågar sig många? Jo, idag är människorna mer vana att ha kontroll. När man kommer till en tandvårdsmottagning och lägger sig i tandläkarstolen känner man att denna kontroll förloras. Dessutom känner man sig mera utsatt. Detta leder självklart till ett obehag.

Hur gör vi?

På vår klinik, DentOn Tandvård i Solna, är vi mycket välmedvetna om detta och gör allt för att få behandlingen så angenäm som möjligt.

Från att skapa en lugn, harmonisk och mera hemtrevlig miljö till att bemöta dig med respekt. Även visa förståelse för de olika obehag som du kan känna i denna specifika miljö. Vi tycker att vuxna patienter ska förtjäna att få bedövningssalva inför bedövningen.

Dessutom har vi hörlurar som du kan få låna och lyssna på skön musik. Då kan du koppla bort allt eller så vill du, kan vi berätta vad vi gör. På det sättet känner du att du fortfarande har kontrollen och är delaktig i det som sker i din mun.

Vi har mångårig erfarenhet av patienter med uttalad tandvårdsrädsla. Först fastställer vi vad som är mest obehagligt och vad vi kan göra för att minska det obehaget i det enskilda fallet. Alla är vi olika och har olika fobier och önskemål om hur vi vill bli behandlade. Detta försöker vi tillmötesgå.

Kom ihåg! Skjut inte på ditt tandläkarbesök! Även om det känns jobbigt för stunden så känns det 100 gånger bättre efteråt. Ju längre tid går desto mer behöver du göra, men bättre sent än aldrig!

Här är några ord som våra tandvårdsrädda patienter har sagt om oss:

Välkommen till oss, vi tar väl hand om dig!

”Första besöket hos Denton och fick ett trevligt bemötande. Mysig ljus lokal utan att kännas för sjukhusaktig. Är personligen en aning skraj för tandläkarbesöket men personalen var lugn och förklarade vad hon gjorde och besöket var över utan några bekymmer. Rekommenderas!”

”Professionellt bemötande med extra omsorg för oss som inte tycker att tandläkarbesök är höjdpunkten i ens vardag! Ny fräsch mottagning där man direkt känner sig välkommen.”

Vill du boka tid?

Söker du tid för någon av våra tandvårdstjänster går det bra att boka online eller via telefon. Varmt välkommen!