Tandreglering

Idag kan vem som helst tandreglera sina tänder till ett perfekt smile. Med dessa nästan osynliga skenor går det lätt, snabbt och smärtfritt att räta upp sina tänder utan att omgivningen lägger märke till det. DentOn Tandvård turns on your smile

aligner skenor

Aligner - skenor

Aligner är genomskinliga avtagbara skenor som nästan är osynliga och mycket enkla att använda. Med hjälp av dessa skenor kan de sneda tänderna långsamt förflyttas till önskat läge och därmed ställas rätt i tandbågen. Genom att bytas ut varannan till var 3:e vecka hos tandläkaren, går behandlingen framåt. Därför används skenorna både dag- och nattetid, ca 22 timmar för bästa och snabbaste resultat. Dessutom får dessa endast tas ut när man äter, dricker (annat än vatten) samt vid tandborstning. I slutändan är det det som avgör behandlingstiden samt hur sneda tänderna var från början.
Behandling kan ta allt från 6-8 veckor, vid små förflyttningar av tänderna, till någon månad, om fler tänder är mycket sneda eller vridna.

Behandling

Följande görs när du bokar en tid hos oss: först bedömer vi vad som är möjligt att utföra och om båda käkar måste tandregleras. Sedan måste man ibland förflytta ena käkens tänder för att möjliggöra förflyttning av den andra käkens tänder. Vidare gör vi ytterligare mätningar och bedömningar, om du vill fortsätta med behandlingen. Slutligen tar vi avtryck och skickar till labbet som framställer i ett avancerat program, rätt antal skenor som krävs för att uppnå lyckat resultat. Därefter får du mer exakt information vad det kostar och hur lång behandlingstiden blir.
 
Kom ihåg! Efter varje tandreglering är det viktigt att tänderna fixeras i det nya läget med en tunn ståltråd på baksidan av tänderna (som inte syns) och som ska sitta där för alltid.
behandling tandreglering
tandreglering

Hur fungerar den avtagbara konstruktionen?

Användning av denna avtagbara konstruktion underlättar tandborstning när man jämför med en fastsittande tandställning. Dessutom underlättar Aligner – skenor intag av mat och dryck samt kan lätt tas ut vid t.ex. viktiga möten. Endast 20-22 timmar användning per dag jämfört med fast tandställning som du måste ha dygnet runt.

Före/efter bilder på tandreglering

före
efter
före
efter

Vill du boka tandreglering?

Söker du tid för tandreglering eller någon av våra andra tandvårdstjänster går det bra att boka online eller via telefon. Varmt välkommen!